More than sensors+automation
Zoeken

Ondernemingsontwikkeling

1948

unternehmensentwicklung_1

 

 

 

 

 

 

Moritz Kurt Juchheim sticht in Fulda onder de naam M. K. JUCHHEIM de huidige JUMO GmbH & Co. KG en start met zes medewerkers op een oppervlakte van 350 vierkante meters met de productie van glas- en glascontactthermometers. Hij werd op 4. Juli 1910 in Ilmenau/Thüringen geboren, waar zijn vader al thermometers maakte.
Vanaf het begin al zette Moritz Kurt Juchheim op kwalitatief bijzonder hoogwaardige instrumenten en een zo goed mogelijke dienst aan de klanten. De naam JUMO komt van de initialen van de stichter van de firma.

1949

  • overname van de Fuldaer Drahtwarenfabrik voor de productie van armaturen voor glasthermometers.
  • Inrichting van een draaierij
  • eerste deelname aan de beurs van Hannover (Hannover-Messe)

1950-1959

  • Opbouw van een nationaal verkoopsnet.

1951: Eerste brevet voor de ontwikkeling van een glascontactthermometer

1952: JUMO heeft voor het eerst meer dan 100 medewerkers
 

1960-1969

  • Stichting van de eerste nederzettingen in Duitsland.

1960: 750 JUMO-medewerkers werken op een productieoppervlak van 12.000 vierkante meters.

1961: Eerste Laboratoria voor het testen van  materialen worden ingericht.

1965: Peter Juchheim, zoon van de stichter, wordt medebeheerder van de onderneming
 

1970-1979

  • Door nieuwe en verdere ontwikkeling van electronische temperatuurregelaars, registreertoestellen, programmeertoestellen en meetomvormers breidt Jumo continu uit.

1970: JUMO heeft in Fulda haast 1000 medewerkers

1978: Als een van de eerste ondernemingen zet JUMO op microprocessoren in de meet- en regeltechniel door het gebruik ervan in de JUMO toestellen en het ontwikkelen van de bijhorende programmas.

1979: Eerste productie van electronische drukmeettoestellen, de afdeling drukmeettechniek wordt opgebouwd. 

1980-1989

  • Voor het eerst worden industriele robots ingezet war de efficiëncie van de productie duidelijk verbeterd.
  • De globale uitbreiding wordt door het stichten van verdere dochterondernemingen verder gevoerd.

1980: JUMO biedt onvangrijke dienstverlening in metaalverwerking en in electronische bouwgroepen eerstmaals ook aan externe klanten aan.

1981: Uitbouw van de mogelijkheden voor meten en calibreren van sensoren voor luchtvochtigheid.

1982: De afdeling analysemeettechniek wordt opgebouwd:  uitbreiding van het gamma met meet- en regeltechniek voor het meten van chemische waardes

1984: Voor de afdeling "temperatuursensoren" wordt er een cleanroom ingericht, die de productie onder bijzondere omgevingsvoorwaarden mogelijk maakt.

1985: Na de dood van zijn oudste broer Peter Juchheim neemt Dipl.-Ing. Bernhard Juchheim de leiding van de firma M. K. JUCHHEIM GmbH & Co over. Hij werd op 24. december 1949 als jongste zoon van Moritz Kurt Juchheim geboren.

unternehmensentwicklung_2

 

 

 

 

 

 

1987: Door het invoeren van de SMD-techniek (Surface Mounted Device) en investeringen in de bijhorende montageautomaten kunnen de complexe platines voor de JUMO-produkce eerstmaals zelf worden geproduceerd.

1988: Opbouw van een EMV-Labo (elektromagnetische effectbeoordeling)
De door de staat erkende testplaats voor warmte wordt opgestard.

1989: JUMO gebruikt voor het eerst robots in de fabricage voor temperatuursvoelers en is daarmee een voorloper aan de markt.
 

1990-1999

  • Wereldwijde groei, bvb. door onttwikkeling van hightech toestellen, procesregelingssystemen, smart-transmitters, bus-technologie en modernste visualisierungssoftware.

1991: Verhuis van de ontwikkelingsafdeling in een nieuwbouw
De onderneming wordt volgens DIN EN ISO 9001 gecertificeierd

1992: Opening van een DKD-gecertificeerd labo  (DKD = Deutscher Kalibrierdienst) in de firma JUMO

1994: Inbedrijfname van het nieuwe productie-plannings-systeem PPS

1995: Openen van het JUMO-scholungscentrum

unternehmensentwicklung_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1996: Op 2. November 1996 overlijdt de stichter van JUMO Moritz Kurt Juchheim in Fulda. Hij was tot aan zijn dood actief in der bredrijgsleiding.

1999: De onterneming woird volgens DIN EN ISO 14001 (milieucertificering) gecertificeerd.
 

2000-2009

  • JUMO wordt alijd maar actiever op internationaal niveau en zet op de asiatische en oosteuropese groeimarkten.

Komplete automatiseringssystemem veroveren nieuwe doelgroepen.

2000: JUMO maakt voor het eerst een omzet van meer dan 100 millioen Euro

2002: Inauguratie van het nieuwe gebouw voor verkoop en productie van de afdeling temperatuurssensor-techniek met een totaal van 4.680 m² in industriegebied Eisweiher.

unternehmensentwicklung_3

 

 

 

 

 

 

2003: Omdat de merknaam JUMO in de laatste tientallen jaren internationaal een grote betekenis voor de meet-, regel- en automatiseringstechniek heeft gekregen wordt de firma M. K. JUCHHEIM GmbH & Co in Juni hernoemd naar JUMO GmbH & Co. KG.  Daarmeer wordt de naam aan het internationale merk aangepast. Dipl.-Kfm. Michael Juchheim wordt - naast zijn Vater Bernhard - benoemd tot alleen bevoegde leidende directeur.


unternehmensentwicklung_5

 

 

 

 

 

2005: Inbedrijfname van een nieuw centrum voor logistiek en stock voor opslag en verpakking. De geautomatiserde opslagtechniek, een met streepjescode gestuurd transportzysteem en het nieuwe belaadstation verzekeren een snelle en betrouwbare verzending.

Met de inrichtung van een nieuw computercentrum worden alle computergestuurde procedures bij JUMO geoptimiseerd en beveiligd.

Innovatieve produkten met gecertifiëerde functionale veiligheid volgens DIN EN 61 508 minimeren het risico voor processus en gebruiker.

2007: Om de stichter van de groep, Moritz Kurt Juchheim, te honoreren wordt de toegangsstraat naar de firma JUMO herbenoemt naar "Moritz-Juchheim-Straße".

 

unternehmensentwicklung_6

 

 

 

 

 

 

 

JUMO brengt voor het eerst toestellen met draadloze gegevensoverdracht op de markt en maakt volledig nieuwe toepassingen voor de klanten morgelijk. Door de draadloze technologie is bvb. een temparatuurmeting op moeilijk toegankelijke plaatsen mogelijk, de dure en tijdrovende verkabeling valt weg.

2008: Voor de afdeling drukmeettechniek wordt een cleanroom ingericht, die de bijzondere condities voor de productie van de sensibele toestellen mogelijk maakt.

JUMO biedt weer een scholing voor bouwer van glastoestellen aan.  De handgeblasen produkten worden hoofdzakelijk voor electrodes voor de vloeistofanalyse gebruikt.
 

2010-2019

2011: JUMO ontvangt het AEO-certifikaat „Zollrechtliche Vereinfachungen/Sicherheit“ (AEO F) en geld daarmee als te vertrouwen en betrouwbare leverancier in het kader van het internationale goederenverkeer. De certifiëring als AEO F is de hoogste internatione keuring, dat de douane kan toekennen.

Het DKD-Labo (Deutscher Kalibierdienst) van JUMO ontvangt de certifiëring van het nieuwe duitse keuringsorgaan de "neuen Deutschen Akkreditierungsstelle GmbH (DAkkS)".

De geconsolideerde omzet van de hele groep ligt voor het eerst boven de 200 Millionen Euro.

2012: Opening van het nieuwe logistieke centrum voor de ontvangst van goederen in Fulda

De JUMO ondernemingsgroep heeft meer dan 2.000 medewerkers.

2013: JUMO sluit de certifiëring met succes af als officieel toegelaten verzender van luchtvracht.

In November verzekert JUMO de verdere groei van de site in Fulda en koopt een bouwgrond in de groote van 100.000 vierkante meters. Hier al in de volgende jaren een kompleet nieuwe fabriek voor de productie van sensoren ontstaan.

2014: JUMO wordt voor het eerst in de lijst van beste arbeidgever van duitsland van het magazine FOCUS opgenomen.

JUMO krijgt de prijs van "Groei Champion van 2014" voor de meerjarige bovengemiddelde groei en voor haar oplossingsgerichte ondernemingsmodel.

Voor de 65de deelname aan de Hanovermesse wordt JUMO gehonoreerd.

Het tijdschrift „Fachkraft für Metalltechnik“ opent chancen voor schoolverlaters van 14 jaar bij JUMO met een 2jarig leerberoep.

Volgens een studie van de Munich Strategy Group (MSG) hoort Jumo bij de 100 succesrijkste ondernemingen van de middelstand.   De MSG onderzocht de prestatie- en strategiegegevens van ongeveer 3.300 middelgrote ondernemingen met een omzet tussen 15 tot 400 millioen euro.

2015: In het kader van de hessische ondernemingsdag wordt Jumo  bekroond als "Hessen Kampioen 2015" in de categorie wereldleider, dit voor haar temperatuurvoelers voor warmtetellers.

Bij de gerenomeerde "Grote Prijs van de middelstand" krijgt Jumo een onderscheiding als finalist.

JUMO wordt voor de tweede keer in de lijst "beste werkgevers van Duitsland" van het magazine Focus opgenomen.

In de ranking van de successrijkste middelgrote ondernemingen van de Munich Strategy Groep (MSG) avanceert Jumo van de 60de naar de 21ste plaats en maakt deel uit van de beste opstijgers van het jaar.

De "techniker Krankenkasse" onderscheidt het gezondheidsmanagement van het bedrijf Jumo.

2016: Overname van de in Troisdorf-gebaseerde PGT Thermprozesstechnik GmbH. Ze wordt de 25ste dochterfirma van de groep. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van innovatieve kunststof temperatuursensoren en is al jaren een systeempartner van JUMO

Het zakenblad FOCUS kent het zegel "Top Career Opportunities" toe in samenwerking met het instituut "Deutschlandtest". Daarnaast worden de leiderschapscultuur, de duurzaamheid en het imago van de 2000 sterkste bedrijven onderzocht. JUMO bereikte de tweede plaats in de sector "Meettechnologie" in 2016.

Het tijdschrift Wirtschaftswoche analyseert de innovatieve kracht van 3.500 Duitse middelgrote bedrijven jaarlijks in samenwerking met de Munich Strategy Group (MSG). In 2016 bereikte JUMO een uitstekende 25e plaats in het algemeen klassement.

In 2016 publiceerde de HBM Entrepreneurship School van de Universiteit van St. Gallen eerst een wereldwijde marktleiderindex voor de DACH-regio. JUMO wordt hier vermeld als de "World Market Leader Champion 2017" met industriële temperatuursensoren voor warmtemeters.


2017: In 2017 ontving JUMO een 'German Brand Award'. Deze prijs wordt toegekend aan succesvolle merken, consistent merkbeheer en duurzame merkcommunicatie.

JUMO ontvangt de "Großer Preis des Mittelstandes". De belangrijkste Business Award in Duitsland is sinds 1995 toegekend door de Oskar Patzelt Foundation en eert "uitstekende prestaties van middelgrote bedrijven".