In verbinding met
de cloud gebaseerde IoT-oplossing van morgen!

 

Het Internet of Things (IoT) is het hoofdthema, als het om digitalisering in de industrie gaat. Als gevestigde fabrikant van sensoren en automatiseringssystemen, is het daarom logisch dat JUMO, samen met u als klant, nieuwe IoT-oplossingen met echte toegevoegde waarde ontwikkelt. Uw belang staat hierbij centraal en daarom streven wij naar het bieden van een heldere en begrijpelijke basis op het gebied van IoT.De definitie is simpel: het begrip "Internet van dingen" beschrijft de groeiende onderlinge verbinding van apparaten (smart things), die via IP-adressen aan het internet verbonden zijn. De klassieke computer, zoals wij die kennen, treedt bij deze processen steeds meer naar de achtergrond. Als men de datastromen van deze IoT-apparaten evalueert via een op de cloud gebaseerde interface en de gegevens op een efficiënte manier verschaft, b.v. visueel kan echte toegevoegde waarde worden gegenereerd voor uw bedrijf.

Meer veiligheid met JUMO Safety Performance

JUMO Safety Performance is het nieuwste merk van JUMO. Ieder product met dit kenmerk is voor veiligheidstoepassingen geschikt. Daaronder valt apparatuur die SIL en PL gecertificeerd zijn en alle passieve elementen die voor gebruik in SIL en PL-meetkringen geschikt zijn. Deze worden gekenmerkt als SIL Qualified en PL Qualified.

Een interessant alternatief voor de opslagcapaciteit van veiligheidstemperatuurbesturingen is de JUMO safetyM. Met deze veiligheidstemperatuurbegrenzer/-bewaker voorzien van drie verschillende functie uitgangen, is een compacte één-kanaalveiligheidsbesturing eenvoudig te realiseren. Een dergelijke oplossing is bijzonder geschikt voor kleinere toepassingen zoals in speciale machines of losse applicaties met lage signaaldichtheid resp.-aantal.

Verschillende temperatuursensoren kunnen zonder meetomvormer direct op de JUMO safetyM worden aangesloten. Andere meetgrootheden zoals druk, niveau en flow kunnen via een normsignaal geregistreerd worden.

De compacte oplossing kan zowel in het normale als in het Ex-bereik ingezet worden.

De compacte oplossing voor temperatuur-, druk-, niveau- en flowmeting
De compacte oplossing voor temperatuur-, druk-, niveau- en flowmeting

Lightbulb logo

SUCCESS STORY

De geautomatiseerde reactie op complexe regelgeving


De uitdaging - onze missie

De onderhavige aanvraag wordt uitgevoerd binnen de divisie van een in België gevestigde multinationale onderneming. Het is actief in één van de vier belangrijkste sectoren van de groep, namelijk airconditioning. De klimaatcompressoren worden ontwikkeld, geproduceerd en getest. In het verleden werden de verschillende testen bijna handmatig uitgevoerd. JUMO kreeg de opdracht om de verschillende testbanken te meten, te controleren, te reguleren en te registreren. De grootste moeilijkheid ligt in de precieze regeling van de verschillende parameters en hun interactie (multi-loops). Ook moeten alle instellingen op afstand beschikbaar zijn voor alle ontwikkelaars in de groep wereldwijd.


Lightbulb logo

SUCCESS STORY


De oplossing

Het volledige order- en registratieproces wordt afgehandeld door ons mTRON T automatiseringssysteem. Het moet in staat zijn om van één tot vier compressoren tegelijk en in verschillende testprocedures te besturen.
Door middel van een compressor werken tot twintig verschillende fysische grootheden op elkaar en ze beïnvloeden de tests. Dit maakt procesoptimalisatie uiterst complex en zelfs de geringste afwijking in nauwkeurigheid kan een aanzienlijke invloed hebben.


De ontwikkeling van een globaal en specifiek concept aangepast aan de behoeften van de klant, heeft het mogelijk gemaakt om een stabiele en nauwkeurige controle te bereiken, door het verkrijgen van een maximale afwijking van 1%.
De klant was overtuigd van de betrouwbaarheid, maar ook en vooral van het gebruiksgemak van de mTRON T. Het bewijs hiervan is dat het ons mTRON T systeem in al zijn testbanken heeft geïntegreerd. Opgemerkt moet worden dat dit van doorslaggevend belang was in de context van dit project: de steun van de afdeling ENGINEERING van JUMO Eupen gedurende het hele project.


JUMO heeft zijn dienst aangevuld met het gebruik van zijn SVS3000 supervisiesysteem. Op deze manier worden alle fysieke hoeveelheden met betrekking tot de verschillende tests (ongeveer 500 metingen met interacties) geregistreerd en beschikbaar op het interne netwerk van de klant.


Success story - product specificaties
JUMO mTRON T
JUMO mTRON T Hét meet-, regel- en automatiseringssysteem van JUMO
  • Breed inzetbaar door individuele uitbreidingsmogelijkheden
  • Manipulatievrije data opslag mogelijk
  • Gebruikt op ethernet gebaseerde systeembus en geïntegreerde PLC (CODESYS V3)
JUMO digiLine
JUMO digiLine Intelligente elektronica met digitale interface of analoge uitgang voor pH/ORP/T
  • Storingsvrije digitale gegevensoverdracht met optimale procesbewaking
  • Hergebruik van de JUMO digiline elektronica bij sleet van de elektrode
  • Veilige en gemakkelijke kalibratie in het lab

Wilt u meer informatie of alvast een afspraak inplannen voor jouw toepassing? Neem dan contact met ons op!

Chat logo

Door het plaatsen van mijn aanvraag ga ik akkoord met registratie van mijn gegevens. Ik kan op ieder gewenst moment de registratie van mijn gegevens herroepen.*
JUMO Automation B.V.B.A. mag mijn gegevens zoals deze hier zijn ingevuld, opslaan en contact met mij opnemen voor aanvullende informatie.*
Ik heb kennisgenomen van de privacy wetgeving en ga akkoord met de voorwaarden.*
Met uw aanvraag geeft u ons de opdracht deze naar wens uit te voeren. Uw gegevens worden in deze context opgeslagen. Om uw aanvraag naar wens te verwerken is het noodzakelijk alle verplichte invulvelden (aangegeven met een *) in te voeren. Wij gebruiken uw gegevens als onderdeel van onze bedrijfsvoering. Uw gegevens zullen wij niet verstrekken aan derde partijen. Wij behouden het recht gegevens anoniem te evalueren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons privacy beleid.