Serie thermostaten van JUMO GmbH & Co. KG

Thermostaat: JUMO heatTHERM-AT/heatTHERM-DR

Overal waar thermische processen gereguleerd en gecontroleerd moeten worden, zult u het begrip 'thermostaat' tegenkomen. JUMO biedt, als producent van meet- en controleproducten voor onder andere het meten van temperaturen, een verscheidenheid aan producten aan die gebruikt kunnen worden als thermostaat.

Elektromechanische thermostaten werken volgens het principe van de vloeistofexpansie. Thermostaten kunnen worden gebruikt als temperatuurregelaars of temperatuurbewakers, of als veiligheidsbegrenzers of temperatuurbeveiligers. Temperatuurregelaars en temperatuurbewakers kunnen door de klant zelf op het gewenste schakelpunt worden ingesteld door middel van een spindel. Temperatuurbeveiligers en veiligheidsbegrenzers kunnen zowel instelbaar als vooraf op een vast schakelpunt ingesteld geleverd worden.

Het inzetten van elektromechanische componenten, zoals een thermostaat, heeft vele voordelen, onder andere dat het geringe kosten met zich meebrengt, zowel in aanschaf als in gebruik (werking zonder externe energiebronnen).

Hier vindt u ons productoverzicht

Breed scala aan toepassingen voor een thermostaat

Of het nu gaat om ruimteverwarming of klimatisering, in de voedingsindustrie of aan boord van een schip, thermostaten zijn te vinden in bijna elke branche. Ze worden vaak geïnstalleerd als inbouwthermostaat in een systeem zodat ze niet zichtbaar zijn voor de gebruiker, maar ze zijn ook verkrijgbaar in een vrijstaande variant. De vrijstaande variant wordt onder meer gebruikt wanneer een IP-beschermingsklasse vereist is. Kortom, het is aan de gebruiker om te beslissen voor wat voor soort thermostaat hij kiest.