Data met SPE-Technologie vanuit de sensor direct naar de JUMO Cloud

Single Pair Ethernet (SPE): JUMO-sensoren maken het ecosysteem efficiënter

Het door SPE ondersteunde product portfolio, dat in februari 2023 werd gepresenteerd tijdens de persconferentie ter ere van het 75-jarig jubileum van ons hoofdkantoor, gaat nu in serieproductie.

Downloads

Persfoto
(JPG, 498.8kB)
Contactgegevens
( VCF, 246B)

De innovatieve SPE-technologie is geïntegreerd in 3 nieuwe JUMO sensoren:

  • JUMO hydroTRANS S20 (temperatuur, vocht, CO2 meetomvormer)
  • JUMO flowTRANS MAG H20 (flowsensor)
  • JUMO DELOS S02 (druksensor)

Zo kunnen individuele oplossingen, afgestemd op het operationele proces, worden geïmplementeerd. SPE is interessant voor alle automatiseringstoepassingen  en dus voor alle sensoren. "Veel operationele processen die een hoge beschikbaarheid moeten garanderen, kunnen dankzij de SPE-technologie profiteren van een consistent Ethernet netwerk", legt Manfred Walter, productmanager en SPE-expert bij JUMO uit. Het gebruik van SPE kan op korte en op lange termijn stilstand voorkomen en bij veel toepassingen zorgen voor een verhoging van de efficiënte en een verlaging van de kosten.

JUMO sensoren maken het SPE-ecosysteem efficiënter. "Intelligent" gevoel is mogelijk, zoals Walter benadrukt. Belangrijke meetgrootheden zoals temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, debiet en druk worden met hoge precisie en snelheid doorgestuurd, bijvoorbeeld naar de JUMO Cloud. Dit resulteert voor het eerst in een continu Ethernet netwerk van sensoren op basis van de bekende automatiseringspyramide tot op het veldniveau, zonder dat er een media-onderbreking in de Ethernet communicatie ontstaat.

Een intelligente sensor voor conditiebewaking of voorspellend onderhoud kan eenvoudig en snel belangrijke aanvullende diagnostische informatie direct via de tweedraads Ethernet-interface leveren, onafhankelijk van de regelaar. "De procesbesturing gaat door, terwijl de benodigde onderhoudsgegevens op de achtergrond zelfstandig worden uitgelezen en verwerkt door de hiervoor ingerichte systemen", legt Justin Heinrici productmanager bij JUMO uit. 

Elk van de 3 sensoren wordt gevoed via Power of Data Lines (PoDL). Bij het installeren en bekabelen van de sensoren kunnen kabelafstanden tot 1000 meter worden bereikt. De aansluiting wordt gerealiseerd door een SPE-connector met de hoge beschermingsklasse IP67 in M12-uitvoering.

Heb je vragen?


Pers

Fanny Reygaert +32 87 595300 +32 87 595300