Temperatuurbewaking klaringskuip

Temperatuur bewaking

Voor het efficiënt klaren van bier speelt de mouttemperatuur een belangrijke rol. Bij een stijgende waarde daalt de viscositeit van de wort, waardoor sneller geklaard kan worden. Maar maximaal 80°C om het amylase enzym te verkrijgen (amylase is de naam van een enzym dat tijdens de vertering de koolstofketen van amylose (een niet-vertakte vorm van zetmeel) “in stukken knipt”).

Procesgegevens
Klaringstemperatuur max. 80 °C

Aanbevolen oplossing voor temperatuurmeting

Perfecte temperatuur voor viscositeit en enzymen

Onze oplossing voor temperatuurbewaking

De elektronische temperatuurschakelaar JUMO DELOS T houdt de temperatuur in het klaringsproces constant. De viscositeit van de wort wordt met behulp van de temperatuurregeling laag gehouden zodat het klaren sneller kan verlopen. Een belangrijke factor hierin speelt de hygiënische temperatuurschakelaar die ervoor zorgt dat de temperatuur van 80°C niet overschreden wordt zodat de voor het proces essentiële amylase enzymen behouden kunnen blijven.

Onze oplossing voor temperatuurbewaking

De elektronische temperatuurschakelaar JUMO DELOS T houdt de temperatuur in het klaringsproces constant. De viscositeit van de wort wordt met behulp van de temperatuurregeling laag gehouden zodat het klaren sneller kan verlopen. Een belangrijke factor hierin speelt de hygiënische temperatuurschakelaar die ervoor zorgt dat de temperatuur van 80°C niet overschreden wordt zodat de voor het proces essentiële amylase enzymen behouden kunnen blijven.

Uw contactpersoon


Branche specialist levensmiddelen en dranken

Info JUMO Belgium +32 87 595300 +32 87 595300